• C2010-657
 • C2070-585
 • C2090-303
 • C2090-540
 • C2180-276
 • C4040-122
 • C4040-123
 • C4040-124
 • C4040-221
 • C4040-224
 • C4040-225
 • 70-410 70-457 810-420 070-417 640-911 C4040-225 C_THR12_66 70-246 BH0-013 C_TB1200_88

  rase de catei de vanzare
  Rase de Catei
   
  Airedale Terrier Airedale Terrier
  Akita Akita
  Amstaff Amstaff
  Basset Hound Basset Hound
  Beagle Beagle
  Bichon Bichon
  Bichon Bolognese Bichon Bolognese
  Bichon Bolognez Bichon Bolognez
  Bichon Frise Bichon Frise
  Bichon Havanese Bichon Havanese
  Bichon Havanez Bichon Havanez
  Bichon Maltese Bichon Maltese
  Bichon Maltez Bichon Maltez
  Border Collie Border Collie
  Boxer Boxer
  Brac German Brac German
  Briard Briard
  Bruxelles Griffon Bruxelles Griffon
  Bull Terrier Bull Terrier
  Bulldog Englez Bulldog Englez
  Bulldog Francez Bulldog Francez
  Bullmastiff Bullmastiff
  Caine Lup Caine Lup
  Cane Corso Cane Corso
  Caniche Caniche
  Caniche Pitic Caniche Pitic
  Chihuahua Chihuahua
  Chow Chow Chow Chow
  Ciobanesc Caucazian Ciobanesc Caucazian
  Ciobanesc de Berna Ciobanesc de Berna
  Ciobanesc German Ciobanesc German
  Ciobanesc Mioritic Ciobanesc Mioritic
  Ciobanesc Unguresc - Kuvasz Ciobanesc Unguresc - Kuvasz
  Cocker Spaniel Cocker Spaniel
  Collie Collie
  Dalmatian Dalmatian
  Doberman Doberman
  Dog Argentinian Dog Argentinian
  Dog de Bordeaux Dog de Bordeaux
  Dog German Dog German
  Fox Terrier Fox Terrier
  Golden Retriever Golden Retriever
  Husky Siberian Husky Siberian
  Jack Russel Terrier Jack Russel Terrier
  King Charles Spaniel King Charles Spaniel
  Labrador Labrador
  Malamut de Alaska Malamut de Alaska
  Mastino Napoletano Mastino Napoletano
  Mops Mops
  Pinscher Pitic Pinscher Pitic
  Pointer Englez Pointer Englez
  Pomeranian Pomeranian
  Pudel Pudel
  Rottweiler Rottweiler
  Saint Bernard Saint Bernard
  Samoyed Samoyed
  Schnauzer Pitic Schnauzer Pitic
  Schnauzer Urias Schnauzer Urias
  Scottish Terrier Scottish Terrier
  Shar-Pei Shar-Pei
  Shih-Tzu Shih-Tzu
  Teckel Teckel
  Westie Westie
  Yorkshire Terrier Yorkshire Terrier

  Poze Shih-Tzu / Anunturi Caini de Vanzare


  Shih-Tzu

  Cateii de rasa Shih-Tzu fac parte din categoria cainilor de jucarie, cheful lor de viata molipsitor si energia debordanta transformandu-i in companioni deosebit de apreciati si caini de paza eficienti. Daca aveti timp pentru a le ingriji blana somptuoasa si sa le cunoasteti indeaproape caracterul vioi, devotat, vesel, uneori incapatanat, nu veti regreta niciodata ca ati decis sa achizitionati catei Shih-Tzu.

  uc: caini de vanzare, rase de vanzare, vand catei Shih-Tzu;

  Originea cateilor din rasa Shih-Tzu:

  Au pe buna dreptate o atitudine regala, fiind animalele de casa favorite ale imparatilor chinezi din dinastia Manchu, de la jumatatea secolului XIX, numele lor Shih-Tzu semnificand in limba chineza cainele leu. Dar istoria lor incepe cu secole mai devreme, cainii Shih-Tzu fiind unii din cainii-leu ai Tibetului, un grup exclusivist de caini crescut de catre calugarii budisti, ce include Lhasa Apso si

  uc: caini de vanzare, rase de vanzare, vand catei Shih-Tzu;

  Tibetan Spaniel. In anii 1850, asa cum era obiceiul, calugarii au trimis cateva exemplare pretioase de caini de templu imparatilor Manchu, iar chinezii au numit aceste animale Tibetan Shih Tzu Kou, sau Cainele Leu Tibetan. Acesti caini erau crescuti special spre a face pe plac imparatilor in fiecare palat, au dus aici vieti luxoase si au avut parte de dragoste si rasfat. Chinezii au pretuit exemplarele cele mai mici dintre cainii Lhasa trimisi in tara lor, preferand cateii cu fete foarte scurte. De-a lungul secolelor specimenele de talie cat mai mica, cu picioare si boturi cat mai scurte au fost selectate si incrucisate cu rase miniaturale locale, iar rezultatul a fost cainele de rasa Shih-Tzu modern.
  In 1908, Dalai Lama, liderul spiritual al Tibetului, a trimis cateva exemplare mici de Shih-Tzu, imparatesei Tzu Hsi, din dinastia Manchu, o cunoscuta crescatoare si iubitoare a rasei Pechinez Imperial. Imparateasa a vegheat ca trasaturile de rasa ale cainilor Shih-Tzu sa se conserve intacte, dar dupa moartea ei s-au produs incrucisari cu rasele Pechinez si Mops.
  In urmatorii patru ani a existat o competitie stransa intre diferitele palate, pentru a produce caini Shih-Tzu cu o blana de o culoare si textura cat mai distinsa, asa ca detalii cu privire la incrucisari au fost tinute strict secrete si nu s-au pastrat dovezi scrise. Cainii de slaba calitate erau vanduti la targuri, iar cei de inalta calitate erau crescuti in palate si oferiti in dar vizitatorilor straini sau nobilimii chineze.
  Dinastia Manchu a fost izgonita de la putere in anul 1912, s-a instaurat in China guvernarea comunista, iar in lumile ce au urmat instalarii noului regim numeroase exemplare de caini imperiali au fost macelariti. Din fericire, suficiente exemplare au fost aduse in Anglia si Norvegia, aici au ajuns sa fie apreciate si iubite de catre numerosi crescatori si iubitori de animale. Soldatii americani, cantonati in Anglia pe parcursul celui de-al Doilea Razboi Mondial, au ramas fermecati de aceste patrupede miniaturale si au adus cateva cu ei la reintoarcerea in Statele Unite.
  Acest trecut tumultuos nu i-a afectat cainelui Shih-Tzu popularitatea actuala, intr-un top realizat de American Kennel Club, ocupand pozitia 12. Doar doua rase de caini jucarie sunt mai populare decat cea Shih-Tzu , e vorba de Pomeranian si Yorkshire Terrier, ocupand pozitiile zece, respectiv unsprezece in top.

  Infatisare:

  Cateii de rasa Shih-Tzu sunt descrisi de Orientali ca avand chip de crizantema, datorita firelor de par ce cresc in sus deasupra nasului scurt, asemanator cu petalele acestei flori. Au trupul acoperit de o manta eleganta, bogata, dublu stratificata, densa, ce pare mai aspra decat este atunci cand o atingi, cu fire de par lungi, uneori usor ondulate. Lungimea corpului este usor mai mare decat inaltimea la greaban, picioarele lor sunt lungi si musculoase. In ciuda taliei miniaturale, cainele Shih-Tzu nu este o jucarie fragila, dimpotriva este destul de puternic si de robust.
   
  Personalitate:

  Cateii de talie mica de rasa Shih-Tzu sunt companioni excelenti, fiind mai putin suspiciosi fata de straini decat verii lor Lhasa, sunt vivace si atletici pentru talia lor miniaturala. Adora compania oamenilor, sunt plini de incredere in sine si consideratie, comportamentul lor usor arogant intra in standardul rasei. Cateii de rasa Shih-Tzu sunt distinsi si demni, dar pot fi si clovni fermecatori, de asemenea sunt sensibili, sesizand imediat orice schimbare de dispozitie a stapanului.
  Vesel si incapatanat, catelul Shih-Tzu poseda un caracter puternic, are o demnitate roiala, un curaj deosebit si uneori este arogant. Rasa Shih-Tzu este compatibila cu copii politicosi, care nu tachineaza inutil un animal si care stiu cum sa se joace cu un ghemotoc de blana plin de viata.
  Deosebit de loiali si gentili, cateii din rasa Shih-Tzu se imprietenesc usor si raspund pozitiv dresajului bazat pe consecventa, rabdare si fermitate. La pedepse raspund negativ, se inchid in sine, rasa Shih-Tzu fiinf una mandra si sensibila, de aceea dresajul trebuie sa fie motivational si distractiv. Daca este efectuat corect, acesta va reusi sa stabileasca limitele comportamentului acceptabil, ii va institui respect fata de stapan, il va transforma intr-un locatar placut al caminului si ii vor stimula gandirea.
  Sunt caini de paza foarte alerti, vor da alarma ca se apropie cineva strain cu un latrat surprinzator de puternic, dar natura lor deosebit de sociabila ii va face sa il trateze fara pic de agresivitate. Desi adora sa latre, sunt de obicei linistiti in interiorul casei. 
  Cateii rasa Shih-Tzu, incapatanati si inteligenti, sunt deosebit de jucausi, plini de viata si de un optimism molipsitor. Acest caine miniatural, afectuos si tandru, traieste pentru a fi in preajma oamenilor, iar cu alte animale poate convietui in armonie. Daca este lipsit de contactul si interactia umana, se va simti singur si nefericit, iar aceste trairi vor fi exprimate prin comportament distructiv.
  Sunt catei pe care veti fi tentati sa ii rasfatati, ei considera ca merita sa fie tratati ca niste regi. Stapanii nu trebuie sa cedeze tentatiei de a ii alinta excesiv, animalele fiind dotate cu un simt puternic al propriei valori, ci trebuie sa se impuna in fata lor. Daca cainii nu vor intelege cine domnina situatia si detine controlul vor ajunge adevarati tirani ai caminului. Dorinta lor arzatoare de a capta toata atentia familiei asupra lor, ii fac sa nu fie recomandati celor cu bebelusi sau copii mici. Sunt deseori gelosi pe cei mici, e posibil sa izbucneasca daca sunt provocati de copii care nu stiu cum sa se comporte cu animalele si ii bruscheaza. Insa este un partener de joaca si un prieten la catarama al copiilor mai mari, mai ales daca lor le face placere sa ii pieptene blana bogata.

  Sanatate si ingrijire:

  Cateii rasa Shih-Tzu au o blana superba, a carei ingrijire necesita alocarea unei durate considerabile de timp, spre a evita matuirea si incalcirea firelor de par.
  Au tendinta de a sforai, iar unele exemplare pot fi predispuse la afectiuni oculare, ochii lor usor protruzivi se pot rani usor si la probleme respiratorii. Afectiuni ale coloanei vertebrale cauzate de spatele lung si picioarele scurte pot constitui o problema. Unele specimene pot avea predispozitie catre atrofie retinala progresiva, luxatie patelara si displazie renala.

  Indatoririle stapanului de catei rasa Shih-Tzu:

   

  Trebuie sa ii duceti la un control periodic al dintilorla veterinar,  fiindca sunt predispusi sa isi piarda dantura la varsta tineretii. Trebuie sa le asigurati o dieta echilibrata, sa evitati excesele alimentare, deoarece cainii Shih-Tzu castiga usor in greutate. Atentie sporita trebuie alocata igienei urechilor si a ochilor, mai ales ca au ochi sensibili.Cainii din rasa Shih-Tzu necesita o plimbare zilnica, oricat de multe exercitii fizice ar executa pe parcursul unei zile, ele nu suplinesc nevoia lor de a se plimba alaturi de stapan, prilej de a explora si de noi provocari. Cainii carora nu le este satisfacut acest instinct primar de a se plimba, sunt mai predispusi sa manifeste probleme comportamentale. Aceasta iesire zilnica impreuna cu proprietarul lor semnifica privelisti interesante si mirosuri noi, ce ii vor mentine mintea alerta.

  Caracteristicile cateilor rasa Shih-Tzu:

  Cap: rotunjit, barba si mustata stufoasa, nas negru, stop bine definit.

  Ochi: mari, rotunzi, situati la distanta unul de celalalt.

  Urechi: acoperite cu blana din abundenta.

  Piept: puternic.

  Coada: curbata pe spate.

  Inaltime la maturitate: 28 cm.

  Greutate la maturitate: 4-7 kg.

  Durata de viata: 15 ani sau chiar mai mult.

  Culoare: orice nuanta sau amestec de nuante, multe exemplare sunt albe cu marcaje colorate.

  Vand Shih-Tzu


  Vand Shih-Tzu
  Shih-Tzu de Vanzare
  Catei de 8 saptamani


  Catei de Vanzare     Caini de Vanzare     Rase de Catei     Catei de Companie     Catei de Paza     Catei de Vanatoare     Articole     Referinte Clienti