woolrich outlet office-for-mac-2011-key office-for-mac-2011-key-oem office-for-mac-2011-key-2 Ooline-office-standard-2013 windows-7-serial-key windows-7-ultimate-product-key-free windows-7-ultimate-product-key windows-7-serial-key windows-7-key rosetta-serial-key

rase de catei de vanzare
Rase de Catei
 
Airedale Terrier Airedale Terrier
Akita Akita
Amstaff Amstaff
Basset Hound Basset Hound
Beagle Beagle
Bichon Bichon
Bichon Bolognese  Bichon Bolognese
Bichon Bolognez Bichon Bolognez
Bichon Frise Bichon Frise
Bichon Havanese Bichon Havanese
Bichon Havanez Bichon Havanez
Bichon Maltese Bichon Maltese
Bichon Maltez Bichon Maltez
Border Collie Border Collie
Boxer Boxer
Brac German Brac German
Briard Briard
Bruxelles Griffon Bruxelles Griffon
Bull Terrier Bull Terrier
Bulldog Englez Bulldog Englez
Bulldog Francez Bulldog Francez
Bullmastiff Bullmastiff
Caine Lup Caine Lup
Cane Corso Cane Corso
Caniche Caniche
Caniche Pitic Caniche Pitic
Chihuahua Chihuahua
Chow Chow Chow Chow
Ciobanesc Caucazian Ciobanesc Caucazian
Ciobanesc de Berna Ciobanesc de Berna
Ciobanesc German Ciobanesc German
Ciobanesc Mioritic Ciobanesc Mioritic
Ciobanesc Unguresc - Kuvasz Ciobanesc Unguresc - Kuvasz
Cocker Spaniel Cocker Spaniel
Collie Collie
Dalmatian Dalmatian
Doberman Doberman
Dog Argentinian Dog Argentinian
Dog de Bordeaux Dog de Bordeaux
Dog German Dog German
Fox Terrier Fox Terrier
Golden Retriever Golden Retriever
Husky Siberian Husky Siberian
Jack Russel Terrier Jack Russel Terrier
King Charles Spaniel King Charles Spaniel
Labrador Labrador
Malamut de Alaska Malamut de Alaska
Mastino Napoletano Mastino Napoletano
Mops Mops
Pinscher Pitic Pinscher Pitic
Pointer Englez Pointer Englez
Pomeranian Pomeranian
Pudel Pudel
Rottweiler Rottweiler
Saint Bernard Saint Bernard
Samoyed Samoyed
Schnauzer Pitic Schnauzer Pitic
Schnauzer Urias Schnauzer Urias
Scottish Terrier Scottish Terrier
Shar-Pei Shar-Pei
Shih-Tzu Shih-Tzu
Teckel Teckel
Westie Westie
Yorkshire Terrier Yorkshire Terrier

Situatii neprevazute in viata unui catel


Poţi să fii un maestru al tehnicilor de prim ajutor la oameni, dar ce faci în momentul în care câinele tău are nevoie de ajutor? Un aspect foarte important pe care nu trebuie niciodată să-l pierzi din vedere este acela de a te apropia cu grijă de câinele care se află în dificultate. În acele momente el poate fi speriat sau în dureri foarte mari ceea ce-l va determina să reacţioneze foarte agresiv.  

Urgenţă canină 1:

Accident în trafic:

Dacă este permis şi posibil, nu mişcaţi câinele. Sunaţi cel mai apropiat cabinet veterinar sau asociaţie chinologică pentru a le cere ajutorul. Dacă aceştia nu pot, nu reuşesc sau nu vor să ajungă trebuie să mutaţi câinele, puneţi o pătură sub animal fără a-l ridica prea brusc. Ridicaţi animalul pentru a-l duce la un loc sigur cu ajutorul unei alte persoane. Verificaţi ritmul inimii şi întregul corp pentru posibile sângerări. Încercaţi să opriţi pierderea excesivă de sânge prin aplicarea unei comprese cu o bucată de material curat sau cu un tampon peste rană, apăsaţi uşor, dar ferm şi asiguraţi-l cu un bandaj provizoriu.   Duceţi câinele la cel mai apropiat medic veterinar, dar anunţaţi înainte pentru a-i pregăti pentru urgenţă.  

Urgenţă canină 2:  


Arsurile:

Primul pas este acela de a scufunda partea care prezintă arsuri în apă rece curgătoare pentru atâta timp cât este posibil. În cazul în care arsura este provocată de o substanţă caustică atunci aceasta trebuie spălată de pe suprafaţa rănii. Ultimul pas este acela de a anunţa medicul veterinar, de a-i cere sfatul şi ajutorul.  

Urgenţă canină  3:

Atac cauzat de caniculă:

Semne de avertizare: Câinele este supra-încălzit şi nu are suficient aer. Câinele poate gâfâi, vărsa, spumega la nivelul botului sau a căzut deja. Primul pas este de a înlătura spuma. Cel de-al doilea pas este de a băga câinele în apă sau de a fi stropit cu apă pentru a-i scădea temperatura corpului. Pasul trei este de a duce câinele la medicul veterinar cât de repede cu putinţă pentru a fi tratat. De obicei tratamentul constă în cantităţi mai mari de apă rece, medicamente şi observaţie.

Urgenţă canină  4:

Intoxicarea:


Semne de avertizare:  Fiţi atenţi la spasme musculare, vărsături, sângerări, convulsii sau leşinuri. Paşii pe care trebuie să-i urmaţi: 1. Puneţi pe cineva să anunţe medicul veterinar; 2. Urmăriţi sfatul medicului veterinar. Tratamentul diferă în funcţie de intoxicarea care este prezentă, fiecare intoxicare poate necesita tratamente diferite, nu există tratament universal. 3. În cazul în care nu puteţi să anunţaţi veterinarul încercaţi să induceţi voma, aceasta se poate face eficient dizolvând puţină sare şi muştar în apă 4. În cazul în care cunoşti exact tipul otrăvii, este indicat a se lua o mostră pentru a putea fi analizată de veterinar.   

Urgenţă canină  5:

Sufocarea sau înecul cu obiecte sau mâncare:

Deschideţi botul animalului cu grijă şi încet pentru a pentru a vedea ce anume determină problema. Aceasta poate avea mai multe explicaţii: o minge mică, oase, beţigaşe, învelişuri de carne. Aplicaţi presiune asupra pieptului prin apăsarea în jos a coastelor şi eliberarea imediată, tot la intervale de 5 secunde. Dacă aceste mişcări nu reuşesc să disloce obiectul în decurs de câteva minute după ce aţi început mişcările este cazul să trageţi o fugă la un spital pentru  animale sau la un cabinet veterinar unde se va înlătura obiectul prin operaţie cu anestezie.

Urgenţă canină  6:

Înecarea:


Scoateţi câinele din apă. Încercaţi să scoateţi apa din plămânii câinelui cât mai repede  posibil prin apăsarea pe pieptul lui şi eliberarea rapidă, tot la intervale de 5 secunde. Duceţi câinele la medicul veterinar pentru a putea fi verificat.
Din fericire, niciodată nu veţi fi nevoit să aplicaţi asemenea urgenţe; dar în cazul în care veţi fi nevoit să o faceţi v-am prezentat anumite linii de ghidaj pentru situaţii.

ARTICOLE
 
Dr. Vet. Sintimbrean Bogdan
Buna ziua, Ma numesc Sintimbrean Bogdan si sunt medic veterinar specializat pe animale de companie.In ...articol caini continuare...
 
Bichon Maltez Pret
Site-ul www.catei-de-vanzare.ro va pune la dispozitie anunturi cu, caini de rasa ...articol caini continuare...
 
Beagle pret
Site-ul www.catei-de-vanzare.ro va pune la dispozitie anunturi cu, caini de rasa Beagle la ...articol caini continuare...
 
Jigodia - Boala lui Carre
Jigodia, este o boala infecto - contagioasa, care este specifica carnasierelor, produsa de un virus ...articol caini continuare...
 
Catei Chow Chow de Vanzare
Catei Chow Chow de Vanzare, baietei si fetite de 8 saptamani deosebit de frumosi si ...articol caini continuare...
 
Catei de Vanzare     Caini de Vanzare     Rase de Catei     Catei de Companie     Catei de Paza     Catei de Vanatoare     Articole     Referinte Clienti