• C2010-657
 • C2070-585
 • C2090-303
 • C2090-540
 • C2180-276
 • C4040-122
 • C4040-123
 • C4040-124
 • C4040-221
 • C4040-224
 • C4040-225
 • 70-410 70-457 810-420 070-417 640-911 C4040-225 C_THR12_66 70-246 BH0-013 C_TB1200_88

  rase de catei de vanzare
  Rase de Catei
   
  Airedale Terrier Airedale Terrier
  Akita Akita
  Amstaff Amstaff
  Basset Hound Basset Hound
  Beagle Beagle
  Bichon Bichon
  Bichon Bolognese Bichon Bolognese
  Bichon Bolognez Bichon Bolognez
  Bichon Frise Bichon Frise
  Bichon Havanese Bichon Havanese
  Bichon Havanez Bichon Havanez
  Bichon Maltese Bichon Maltese
  Bichon Maltez Bichon Maltez
  Border Collie Border Collie
  Boxer Boxer
  Brac German Brac German
  Briard Briard
  Bruxelles Griffon Bruxelles Griffon
  Bull Terrier Bull Terrier
  Bulldog Englez Bulldog Englez
  Bulldog Francez Bulldog Francez
  Bullmastiff Bullmastiff
  Caine Lup Caine Lup
  Cane Corso Cane Corso
  Caniche Caniche
  Caniche Pitic Caniche Pitic
  Chihuahua Chihuahua
  Chow Chow Chow Chow
  Ciobanesc Caucazian Ciobanesc Caucazian
  Ciobanesc de Berna Ciobanesc de Berna
  Ciobanesc German Ciobanesc German
  Ciobanesc Mioritic Ciobanesc Mioritic
  Ciobanesc Unguresc - Kuvasz Ciobanesc Unguresc - Kuvasz
  Cocker Spaniel Cocker Spaniel
  Collie Collie
  Dalmatian Dalmatian
  Doberman Doberman
  Dog Argentinian Dog Argentinian
  Dog de Bordeaux Dog de Bordeaux
  Dog German Dog German
  Fox Terrier Fox Terrier
  Golden Retriever Golden Retriever
  Husky Siberian Husky Siberian
  Jack Russel Terrier Jack Russel Terrier
  King Charles Spaniel King Charles Spaniel
  Labrador Labrador
  Malamut de Alaska Malamut de Alaska
  Mastino Napoletano Mastino Napoletano
  Mops Mops
  Pinscher Pitic Pinscher Pitic
  Pointer Englez Pointer Englez
  Pomeranian Pomeranian
  Pudel Pudel
  Rottweiler Rottweiler
  Saint Bernard Saint Bernard
  Samoyed Samoyed
  Schnauzer Pitic Schnauzer Pitic
  Schnauzer Urias Schnauzer Urias
  Scottish Terrier Scottish Terrier
  Shar-Pei Shar-Pei
  Shih-Tzu Shih-Tzu
  Teckel Teckel
  Westie Westie
  Yorkshire Terrier Yorkshire Terrier

  10 Lucruri din casa ta care pot pune in pericol viaţa şi sănătatea câinelui tău.  Câinii sunt animale foarte curioase, şi ţinând cont de faptul că sunt omnivore şi devoratori de gunoaie sau hoituri ei pot intra cam peste tot şi mânca cam tot ce le iese în cale. Totuşi, există anumite substanţe toxice în casa ta care pot ipotetic sau nu să-ţi ucidă animalul de companie. În cele ce urmează vom trece în revistă zece dintre aceste substanţe care se pot găsi cu uşurinţă în gospodăria ta şi pe care trebuie în mod imperios să le ţii departe de câinele tău.

  Antigel:

  Deşi, mulţi oameni nu realizează pericolul pe care-l reprezintă antigelul, substanţa ucide multe animale de companie în decursul unui an. Mirosul pe care substanţa îl emană, gustul pe care câinele îl percepe a fi dulce, acestea sunt dintre motivele pentru care antigelul este o atracţie pentru ei. Etilen-glicol, substanţă inclusă în compoziţia antigelului este extrem de toxică; iar în fiecare iarnă este cauza multor decese canine. Simptomele toxicităţii includ accese de apoplexie, vărsături, poticnire şi letargie care duce la încetarea activităţii rinichilor. Asigură-te că antigelul de care ai nevoie la maşină sau alte suprafeţe este păstrat undeva unde câinele tău să nu poată ajunge prea uşor. Dacă ai bănuieli sau chiar ai văzut că substanţa ar fi fost ingerată de câine, nu ezita şi îndreaptă-te spre cel mai apropiat medic veterinar pentru a se putea interveni.

  Ciocolata:

  Ciocolata conţine o substanţă denumită Obromine, toxică pentru câini. Ciocolata coaptă şi cea neagră sunt în mod special periculoase. În timp ce sunt necesare cantităţi mari de ciocolată pentru a ucide un câine; otrăvirea şi moartea se pot petrece şi cu cantităţi mici de ciocolată ingerate. Semne ale otrăvirii cu ciocolată sunt vărsături, diareea, creşterea frecvenţei urinării, creşterea activităţii. Acestea se pot înrăutăţi până la accese şi bătăi neobişnuite ale inimii. În acest caz, sau chiar dacă numai suspectaţi că s-a petrecut o asemenea otrăvire este mai mult decât indicat; este vital a se ajunge la timp la medicul veterinar.

  Înălbitor:
   
  Aşa cum vă şi puteaţi imagina, înălbitorii de casă sunt toxici pentru câini. Este necesar a se păstra astfel de substanţe care conţin înălbitori departe din calea câinilor. Simptome ale otrăvirii cu înălbitor includ salivarea excesivă, vărsături şi durerile abdominale. NU este indicat să induceţi starea de vomitare dacă bănuiţi că s-a ingerat  înălbitor, ci mai bine este să vă contactaţi de urgenţă medicul veterinar.

  Tylenol:

     
  Două pastile mici obişnuite de calmant Tylenol pot ucide un câine mic. Câinilor le lipeşte acea enzimă a ficatului care să dizolve acetaminofenul, compus care se utilizează în medicamente pentru a trata durerea uşoară şi moderată şi a reduce febra. Semne ale acestei intoxicări includ salivarea excesivă, letargia şi durerile abdominale. În cazul în care bănuiţi că s-a produs o asemenea ingerare este recomandat a se contacta medicul veterinar de urgenţă.

  Baterii de ceas:
    
  Dacă se produce o ingerare a unei baterii de ceas, aceasta poate determina o rană fatală în stomac în decursul a 12 ore post-ingerare. Toate celelalte baterii alcaline sunt de asemenea toxice pentru câini. Simptomele intoxicării cuprind salivarea, lipsa apetitului, vărsături şi letargie. În cazul în care s-a întâmplat o asemenea intoxicare este necesar a se contacta medicul veterinar.

  Granulele de Naftalină:
   
  Aceste granule sunt extrem de periculoase pentru câini, deoarece conţin un insecticid care provoacă excitarea sistemului nervos central şi accese de apoplexie. Atunci când sunt ingerate, digerarea lor prin metabolism poate provoca căderea funcţiilor ficatului. Simptomele intoxicării cu granule de naftalină includ vărsăturile şi accesele. Dacă s-a petrecut o asemenea intoxicare este important a NU se induce voma, ci a se căuta ajutorul imediat medicului veterinar.
   
  Balsamul de rufe şi alţi detergenţi:
   
  Toate felurile de detergenţi folosiţi în cadrul gospodăriei sunt toxici pentru câini la un nivel sau altul, dar balsamurile pe care noi le folosim mai ales pentru rufe fac parte din categoria celor cu cel mai înalt risc de toxicitate pentru ei. Semnele intoxicării includ vărsăturile, letargia, arsuri pe bot sau în gură, salivarea excesivă, slăbirea muşchilor, chiar şi comă. NU induceţi voma dacă s-a ingerat orice fel de detergent; contactaţi de urgenţă medicul veterinar.

  Apa de gură:
   
  Aceasta poate conţine acid boric, care poate fi foarte toxic pentru câini. Simptomele intoxicării cu apă de gură includ şi vărsăturile, salivarea, accesele şi coma. Este mai mult decât recomandat să duceţi câinele la veterinar dacă se bănuieşte că ar fi înghiţit apă de gură sau orice altă substanţă din casă care conţine acid boric, precum soluţia pentru lentilele de contact sau de curăţat dantura.

  Sâmburii de piersică:


  Sâmburii şi seminţele de la cele mai multe fructe sunt toxice pentru câini. Semne ale intoxicării cu acestea includ salivarea, vărsăturile şi letargia. Dacă aveţi cea mai mică bănuială că  s-ar fi ingerat sâmburi de piersică, sau de orice alt fruct este indicată o vizită la medicul veterinar.

  Plante din gospodărie:
    
  Multe dintre plantele care se găsesc în mod curent în case sunt toxice pentru câini. O listă parţială a unor asemenea plante include crini, ferigi, iederă, aloe. Simptome ale intoxicării prin indigestia unor plante sunt  vărsăturile şi excitarea sistemului nervos central. Multe dintre aceste plante sunt fatale atunci când sunt ingerate, de aceea vă rugăm să contactaţi medicul veterinar în cazul în care se observă sau se bănuieşte că s-a ingerat o plantă din gospodărie.

  ARTICOLE
   
  Dr. Vet. Sintimbrean Bogdan
  Buna ziua, Ma numesc Sintimbrean Bogdan si sunt medic veterinar specializat pe animale de companie.In ...articol caini continuare...
   
  Bichon Maltez Pret
  Site-ul www.catei-de-vanzare.ro va pune la dispozitie anunturi cu, caini de rasa ...articol caini continuare...
   
  Beagle pret
  Site-ul www.catei-de-vanzare.ro va pune la dispozitie anunturi cu, caini de rasa Beagle la ...articol caini continuare...
   
  Jigodia - Boala lui Carre
  Jigodia, este o boala infecto - contagioasa, care este specifica carnasierelor, produsa de un virus ...articol caini continuare...
   
  Catei Chow Chow de Vanzare
  Catei Chow Chow de Vanzare, baietei si fetite de 8 saptamani deosebit de frumosi si ...articol caini continuare...
   
  Catei de Vanzare     Caini de Vanzare     Rase de Catei     Catei de Companie     Catei de Paza     Catei de Vanatoare     Articole     Referinte Clienti